Aktualno


  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Varuh pravic živali - Aktualno

Varuh pravic živali vlaga številne pobude ter proteste, katerih cilj je izboljšanje življenja živali v Sloveniji. Predstavljamo nekaj zadnjih in najaktualnejših akcij varuha.

Osnutki letnih lovskih načrtov za leto 2012 za lovsko upravljavska območja

V mesecu marcu 2012 so po območnih enotah Zavoda za gozdove Slovenije potekale predstavitve osnutkov letnih lovskih načrtov za lovska upravljalska območja za leto 2012. Kot varuh pravic živali sem se udeležil 10 predstavitev (Murska Sobota, Maribor (2x na isti dan), Nazarje, Slovenj Gradec, Sežana, Postojna, Kočevje, Novo mesto in Kranj), kjer sem predstavil naše predloge in pripombe. V nadaljevanju je prispevek iz Murske Sobote, ostali so vsebinsko enaki oz. podobni, razlika je v glavnem v navajanju podatkov o izplačani odškodnini in planiranem odstrelu, saj se ta dva podatka razlikujeta od enega lovskega področja do drugega.
Več o tem

Prijava zaradi suma storitve korupcije pri sprejemanju akta o odstrelu medvedov in volkov

Minister za okolje in prostor dr. Žarnić je sprejel Pravilnik o spremembah Pravilnika o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda (Ursus arctos) in volka (Canis lupus) iz narave.
Več o tem

Prijava zaradi pretepa psa in uporabe električnih ovratnic

Na spletni strani Žurnala24 (z datumom 24.10.2011) je zapisano naslednje: „Kinolog Franc Kure je zaradi slabega rezultata na sledi svojega psa pretepal s povodcem in karabinom ter ni nehal niti, ko so navzoči sodniki želeli to preprečiti. Po incidentu, ki se je zgodil maja letos na mednarodnem tekmovanju, je tekmo zapustil.
Več o tem

Vlada RS - pripombe glede ustanovitve Krajinskega parka Radensko polje


Več o tem

Upravna enota Ljubljana - zahteva za vstop v postopek in priznanje statusa str. udelženca


Več o tem
S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava