Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

V Evropski uniji začela veljati popolna prepoved testiranja kozmetičnih izdelkov na živalih!

11. marca je stopila v veljavo v Evropi odprava testiranja kozmetičnih izdelkov na živalih. Od tega dne naprej v EU ni več mogoče tržiti kozmetičnih izdelkov, testiranih na živalih.

Komisija je v sporočilu za medije potrdila svojo zavezo, da spoštuje rok, ki sta ga Parlament in Svet določila leta 2003, in navedla, na kakšen način bo še naprej podpirala raziskave in inovacije na tem področju ter hkrati na svetovni ravni spodbujala prizadevanja za dobro počutje živali.

Evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov Tonio Borg je ob tem dejal: „Današnji začetek veljavnosti popolne prepovedi trženja je pomembno sporočilo o tem, kako Evropa ceni dobro počutje živali. Komisija bo še naprej podpirala razvoj alternativnih metod in bo spodbudila tretje države, naj sledijo njenemu zgledu. To je čudovita priložnost, da Evropa postane zgled za odgovorne inovacije na področju kozmetičnih izdelkov, ne da bi bila pri tem ogrožena varnost potrošnikov.“ (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-210_sl.htm)
S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava